Bitcoin

Max Keiser: We zien een prijs van $400K voor Bitcoin…

Max Keiser – een bitcoin-investeerder en gastheer van het Keiser-rapport – is van mening dat de nummer één digitale valuta per marktkapitalisatie de komende jaren zal stijgen tot $400.000 per eenheid.

Max Keiser: Vergeet $100K. We staan op het punt om $400K te zien…

Aanvankelijk heeft Keiser al lang een prijs van 100.000 dollar voor de digitale valuta aangeprezen. Naar verluidt voorspelt hij zo’n bedrag sinds het jaar 2011, maar nu is hij ervan overtuigd dat de eindprijs voor bitcoin vier keer zo hoog zal zijn, en hij is ervan overtuigd dat het zal gebeuren omdat de Amerikaanse dollar op het punt staat om in te storten en uit te sterven.

Hij verklaarde:

Mijn doel voor BTC sinds 2011 is $100.000 en ik heb dat onlangs verhoogd naar $400.000. De timing hangt af van wanneer de dollar precies instort.

Sinds de Verenigde Staten stimulerende betalingen van ongeveer $1.200 per stuk aan Amerikaanse burgers hebben gedaan, wordt door crypto en financiële analisten overal geloofd en verklaard dat de Amerikaanse dollar op een dag zal uitsterven of dat het zal worden onderworpen aan economische strijd en inflatie. Cijfers zoals die van Elon Musk hebben het stimuleringsplan bekritiseerd omdat het gewoon afhing van geld dat uit het niets werd gedrukt, wat volgens Musk en anderen niet zonder ernstige gevolgen kan gebeuren.

Men kan echter ook stellen dat hun sentiment over de dood van ’s werelds machtigste munt een beetje voorbarig kan zijn. Om te beginnen was het stimuleringspakket eenmalig. Terwijl het Bitcoin Trader op het moment van schrijven mogelijk een tweede ronde van stimulushulp overweegt, is dit geld nog niet uitgegeven en krijgt het enige afkeuring van de Republikeinen, die zien dat de uitgifte van verdere fondsen mogelijk tot problemen zou kunnen leiden.

Bovendien is de Amerikaanse dollar een veelzijdige valuta die niet alleen in de VS maar ook in andere regio’s wordt gebruikt. Verschillende landen zijn afhankelijk van de kracht van de dollar, dus het idee dat de Amerikaanse regering het gewoon laat lijden of uit elkaar valt is een beetje belachelijk. Misschien is het probleem wel dat crypto-analisten zo snel aannemen dat er problemen zijn met fiat of dat het onstabiel is dat ze overhaast conclusies trekken.

Zou de Amerikaanse dollar echt uit elkaar kunnen vallen?

Keiser volgde zijn eerste gedachten op met een tweet die suggereerde dat bitcoin potentieel zo groot zal worden, dat het zelfs zal concurreren met activa als goud en USD in de toekomst voor wereldwijde dominantie over de financiële ruimte. Hij legt uit:

Liefdescompetitie. Een paar jaar geleden zagen we enige concurrentie tussen altcoins die probeerden het op te nemen tegen bitcoin. BTC heeft ze verpletterd en alle sleutelgegevens hebben aangetoond dat BTC wegloopt met de markt en dat geen enkele altmunt het overleeft. Volgende stop: BTC concurreert rechtstreeks met goud en USD voor wereldwijde suprematie.

In de perstijd is de bitcoin sinds het weekend met een paar honderd dollar omhoog gesprongen en wordt er weer voor iets meer dan 9.400 dollar gehandeld.