Gecombineerde DEX-liquiditeitstags nieuwe recordhoogte van $ 10 miljard

De dominantie van Uniswap over de Ethereum DEX-sector blijft groeien, waarbij de beurs meer dan de helft van het gecombineerde wekelijkse volume van de sector vertegenwoordigt.

De hoeveelheid onderpand op gedecentraliseerde beurzen nadert een mijlpaal van $ 10 miljard, met Uniswap nog steeds aan de top

Volgens onderzoek van Messari zijn de volumes en liquiditeit op gedecentraliseerde beurzen enorm gestegen in 2021, waarbij het onderpand een mijlpaal van $ 10 miljard nadert .

Onderzoeker Rahul Rai merkte op dat DEX-volumes voor februari enorm stegen tot een record van $ 72 miljard. Dappradar meldt dat Uniswap meer dan de helft van de totale liquiditeit opgesloten heeft in DEXen met een TVL van $ 5,4 miljard.

Rai voegde eraan toe dat geautomatiseerde marktmakers ondanks hun succes voor hun eigen uitdagingen staan:

„Een aantal inherente problemen, zoals tijdelijk verlies (IL), kapitaalefficiĆ«ntie, slippage, gaskosten, snelheid en blootstelling aan meerdere tokens, houden ze tegen.“

Volgens Dune Analytics groeit de dominantie van Uniswap over de door Ethereum aangedreven DEX-sector, waarbij de beurs ongeveer $ 6,5 miljard aan wekelijkse handel of 62,2% van de gecombineerde handel in Ethereum DEXen host.

Maandelijks volume van door Ethereum aangedreven DEXen: Dune Analytics

Rivaal DEX SushiSwap, die eind augustus 2020 werd uitgezet als een Uniswap-vork en grote plannen heeft voor 2021 , staat op de tweede plaats qua volume – met $ 1,6 miljard aan wekelijkse handel of 15,2% van de totale handel in de sector.

Curve Finance staat op de derde plaats in termen van marktaandeel met 6,2%, met $ 647 miljoen aan handel in de afgelopen zeven dagen.

DeFi-aggregators groeien in een ongekend tempo , met volumes tot nu toe dit jaar die die van heel 2020 al in de schaduw stellen. De 1inch-beurs is momenteel top in termen van volumes met iets meer dan $ 1 miljard in de afgelopen zeven dagen, volgens Dune Analytics .

Het gecombineerde volume van de sector voor maart bedroeg al $ 44,3 miljard – meer dan oktober en november 2020 samen.